Julen

Julen är extremt överskattad. Den åsikten grundar jag mest på trailern för det vidriga matprogrammet Leilas jul. Men jag tänker också på att åhlens har klistrat upp glittriga stjärnor på väggarna och ställt fram fula presentförpackningar. (Det är inte meningen att det här ska bli ett Åhnej-julen-är-konsumtionssamhällets-onda-nånting-inlägg) Det går liksom inte att ignorera julen.

Det värsta är julmaten. Massa matgrejer på tv och överallt med slemmigt julgodis.
Det är äckligt. Det går typ ut på att man en måndad om året ska leva på skinka, potatisgratäng med konstig fisk i, köttbullar och pepparkakor.
Det näst värsta är julpyssel. Som tur är tvingas man inte göra det i skolan längre. Men ändå, äckligt.
Det är också jobbigt att det visas julfilmer på tv. Typ klappjakten med Arnie och andra filmer där typ tomten söker fru eller åhnej-renen-har-stukat-foten.

Jag säger inte att jag tänker bojkotta julen, för julklappar är ändå nice, men man kan väl skippa det andra?
Det är ju inte som att någon i Sverige bryr sig om det kristna med julen, så då kan man väl bara strunta i allt fluff och bara köra på julklapparna. Alla vet ju att det är det det handlar om på riktigt, julklappar och ledigheten. 
Egentligen kan man väl lika gärna äta vad man vill på julen. Om man gillar julmat, så varför äter man inte det under resten av året?

Kommentera gärna. (Ni är jävligt dåliga på det, bättra er :))

Kommentarer
Postat av: Stålis

Förlåt om I'm going autist all over the place... har för mig att det man firade på julen förut var årshjulet. Därav namnet(oooh). Typ för att man va glad att vintern vände. Känns som det passar dagens svenskar bättre än smygreligiösa traditioner: "det är ju ändå Jesus man firar..."



"Om man gillar julmat, så varför äter man inte det under resten av året?" Man kanske inte vill spoila traditionen genom att göra festmåltiden(eller vad det en gång varit) genom att göra den ännu mer okreativ =P

2008-11-17 @ 22:21:34
Postat av: Påsa

"Vad är värre än en autist? -En bitchig autist"

2008-11-17 @ 22:29:30
URL: http://whazza.blogg.se/
Postat av: sukkeee

hahaha jag är precis tvärtemot, JULEN ÄR MYSIG, ÅSA!!

2008-11-17 @ 23:04:29
URL: http://sukipuki.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0