En tysk!

Fick idag ett mystiskt samtal, och det tog ett tag innan jag insåg att det var min tyskalärare. Det var ju lite oväntat att han skulle ringa.
 Han ville säga att han fått pengar från någon fond och att vi skulle på utbyte till Berlin. Han var typ exhalterad och ville säga det till gruppen fort som fan och kunde inte vänta till lektionen imorrn.
Han har tydligen redan beställt biljetter så nu är det bestämt att jag kommer få bo hos en tysk familj i Berlin en vecka. Låter rätt läskigt, men ännu läskigare är att dom sen kommer komma hit, och att jag ska ha en tysk hemma.
Men ändå, fett kul att åka till Berlin! Dessutom får jag ju vara ledig från skolan.

jahapp

Jag har inte pallat skriva på helgen och idag. På helgen var det mest för att jag hade jättemycket plågsam mensvärk och var yr i huvudet och idag är det för att jag inte orkar. Inte för att jag inte har något att skriva om. Jag har massor av djupa tankar som jag skulle kunna skriva, men jag orkar inte formulera dom. Och så borde jag plugga istället, men jag orkar inte det heller.
Jag lånade en härlig bok av Jessica som heter Hey Dolly, idag har jag läst den istället. Den är underbart lätt att identifiera sig med, och det känns som att jag funnit en själsfrände. Dessutom är den lättläst och så tar den upp existentiella frågor i stil med: Om du fick ha en person, vem som helst, som vaxdocka hemma, vem skulle det vara?

Funky cold Medina

Igår ägnade jag min fredagkväll åt att kolla på pop chart och boogie-night på vh1. Jävligt många fina musikvidiosar fån 70 och 80-talet.


Helg!

Idag hade jag bara en lektion, men kom ändå inte hem innan 4 för jag gled runt i stan med Stålis och Jessica. Vi satt på bibloteket på Medborgarplatsen. Vi läste en fin bok om en tjej med en liten gubbe i örat som gjorde henne gravid. Den var asflummig.
 
Kom på att jag ätit minst en kexchoklad varje dag den här veckan. Tror jag har blivit lite sockerberoende igen, funderar på att ge mig själv ett godisförbud igen. Har gjort det ett antal gånger och det brukar gå ganska bra. Efter någon vecka brukar jag inte vara lika godissugen längre.
Det brukar vara typ samma när jag ger mig själv shoppingförbud, suget går över efter ett tag. Fast det behöver jag typ inte göra nu, för jag har ändå inga pengar.
Jag tror helt enkelt att jag ska lämna plånboken hemma när jag åker till skolan nästa vecka, för då kan jag varken köpa kexchoklad i selekta-apparaten eller nagellack och smågrejer på HM.


Sova

Jag tror faktiskt att jag ska gå och lägga mig nu. Har varit så trött hela den här veckan.
Men imorse chokade jag mig själv. När klockan ringde tänkte jag att jag skulle strunta i första lektionen och bestämde mig för att somna om. Efter en halvtimme insåg jag att jag inte kunde somna om och att jag var kissnödig, så jag bestämde mig för att gå på lektionen ändå.
Helt plötsligt blev jag galet effektiv och fick på mig kläder och hittade jympakläder och borstade tänderna på rekordtid och tog till och med en tidigare tunnelbana än jag brukar när jag är som tidigast, och hann plugga in massa tyskaglosor på tunnelbanan. Jag jobbar verkligen bättre under press.

Händer

Hur låter det i döva människors huvud när dom tänker? Det var Jessica som förstörde mitt psyke med den frågan idag och jag kan inte sluta tänka på det. 
Alltså om man föddes döv och bara pratar teckenspråk. Ser man händer då? Och isåfall vems händer, för när man pratar teckenspråk fifflar man ju typ ofta med huvudet också. Vem ser man isåfall? Och många döva kan ju läsa på läppar också, men det kan ju ändå inte bli några ord, för man vet ju inte vad ljud är.
Stålis föreslog att man tänkte med bilder bara, och det gör man ju, men det måste ju ändå användas någon form av ord när man tänker djupa grejer..


COLDPLAY!!

Imorgon ska jag se dom! Dessvärre kostade biljetten 600 spänn. Men det gör inte så mycket nu, för det betalade jag någon gång i våras. Det hålet i min ekonomi har läkt, och nu är det bara det roliga kvar.
Jag räknar inte med att få någon bra pkats, för jag ska till optikern innan och kan inte komma astidigt. Fast det skulle jag nog ändå inte fått, för folk lär ju vara där redan nu och paxa platser utanför dörren.

Jag vet inte om jag kommer hinna hem imorrn mellan skolan och optikern. Det känns lite småjobbigt, för då måste jag släpa massa skit och vet inte riktigt när jag ska äta. Antar att jag får göra det mellan skolan och optikern.
 Nu ska jag äta!

Just dance

Tänkte först inte visa den här videon här på bloggen för den är lite ehe.. Men nu gör jag det ändå. 
Det är alltså Josefin som har haft kul med moviemaker typ och råkat ha lite för många klipp där jag dansar eller gör allmänt skumma grejer. Så det är bara att titta och njuta.



Fast i tunnelbanan

Idag satt jag och Jessica fast i tunnelbanan mellan gamla stan och centralen i typ en kvart. Vi kom på att det var ju typ det optimala skräckfilmstemat, typ som the Mist, fast massa människor är fast i en tunnelbanevagn.
Alla är desperata och när man ätit upp alla säten och reklamskyltar börjar man fundera på vem av sina medpassagerare man ska äta.

10 min

Jag sprang lite på gångvägen nedanför fotbollsplanen, fram och tillbaka i typ 10 minuter. Fick ont i knät direkt, men jag sprang lite ändå för att inte ha gått ut onödan.
När jag kom in gjorde jag lite av dom dumma övningarna som naprapaten givit mig men som jag gav upp nån gång i sommras. Ska försöka göra dom varannan dag eller så nu, och se om dom verkligen inte fungerar eller om jag bara gjorde dom för lite förut.
Mina superduper-joggingskor har typ blivit platta. Jag köpte dom ändå i januari. Fast dom säger ju att man ska byta ofta, men dom kostade ju typ 1300 kr. Då får inte köpa något annat på en och en halv månad. 
 
Nu ska jag duscha och sova!

Mörker

Jag hade tänkt jogga idag, men jag slutade skolan 4 och så segade vi lite så jag var hemma typ 5. Då tänkte jag vänta tills efter maten, men nu är det ju helt jävla mörkt!!  Det känns inte som att det borde vara höst än, och absolut inte mörkt klockan 7...

Ska nog springa lite ändå, på typ elljusspåret. Det är ju lampor där, men det är ju typ mitt i skogen. Tänk om det kommer ett troll eller en älg eller nåt.

  

The attack of the killer duck


Skitdag

Det här var en jobbig dag. Den började med matte. Vi har äntligen fått en mattelärare som verkade helt okej. Mest för att han lät oss gå en kvart tidigare. 
När jag påpekade för Jessica att jag är oerhört snäll som länkade till hennes blogg igår så tackade hon med att mobba mig för att jag inte kan typ hantera HTML-grejs, så att länken var ful typ. 
På geografin håller vi bara på att hitta idiotgrejer i Atlas, vilket ger mig svår dödslängtan, och historialektionen skulle vi jobba med vårt tragiska grupparbete om kapprustningen under kalla kriget. Vår lärare tröttnade typ och gick hem. 

När jag äntligen fick gå hem så regnade  på vägen till tunnelbanan. Sånt där regn som är för lite för att inte gå ut, men tillräckligt mycket för att man ska bli äckelfuktig och att håret ska krulla sig och bli helt frissigt. 
I Kista spöregnade det, så jag tog en latte på wayne's medans jag väntade på att det skulle sluta. Jag insåg ganska snabbt att den var vidrig och slängde det mesta av den. 
Dessutom har jag svinont i knät. Jag antar att det är för att jag klippte gräs i 3 timmar med asdåliga skor igår. Men jag ville faktiskt inte klippa blött gräs i mina fina fotriktiga skor från löplabbet. 
Är så jävla trött på det där himla knät, det blir ju aldrig bra hur mycket jag än gör massa dumma övningar och går till dumma ortopeder och naprapater som säger tusen olika saker.

Min helg

Den här helgen har jag gjort typ tusen grejer. Jag har kollat på typ fyra filmer, varit med Sukke och Arthur, tränat spinning på friskis och städat min garderob. Dessutom har jag pluggat och klippt massa gräs.

  På fredagkvällen var det filmkväll hos Josie. Jag, Carro och Jessica var där, Stålis dissade.
  Vi tittade på Step up och Stick it. En dansfilm och en om gymnastik, rätt illa faktiskt. Men vi hade hysteriskt kul och man blev ju lite inspirerad, så om jag har otur kommer nog min egna lilla dansfilm dyka upp på youtube inom kort. Josie lyckades nämligen fånga det på film.
  Vägen hem var också kul. Roligast var när en snubbe tafsade Carro på foten. I Slussen dök århundradets kodak-moment upp när vi hade skiljts från Jessica som stog på andra perrongen. Jag och Carro i tåget, genom hålet i väggen.
Tur att Jessica har så pass bra mobilkamera. http://jessicajohansson.blogg.se







Håltimme

Nu har jag håltimme i typ två timmar. Sen har jag kulturhistoria till fyra. fyfan. Så nu sitter jag med Jessica och Stålis och fördriver tid genom att rita mumintroll.

Jag har lånat filmer! Av Josefin har jag lånat Secretary, transformers och little miss sunshine,och av Lina har jag lånat American psycho.

Filmlista

Igår köpte jag ett jättefint anteckningsblock på Pocketshop. Jag visste inte vad jag skulle skriva i det först, men sen kom jag på en genial idé. Jag har skrivit en lista med alla domdär filmerna som folk pratar om som jag inte sett, och ska börja beta av dom imorrn. Då ska jag låna lite filmer av Josefin.

Snart kommer jag aldrig mer behöva nicka och le när folk pratar om dom är fantastiska filmer som typ alla sett. Fast det finns ju en liten risk att jag blir en sån nörd som har sett alla filmer folk pratar om och inte verkar ha något eget liv. Och så kanske ingen vill läsa min blogg längre om jag bara skriver om filmer. Fast jag brukar ju typ bara skriva om dom filmer jag vill gnälla på, så det kanske blir bra ändå.

Soda stream

Igår drack jag te och kom och tänka på en sak. Vad händer om man kolsyrar varmt vatten? Hur smakar det? Asså typ kolsyrat te. Måste vara rätt obehagligt ju. Om det ens går att kolsyra varmt vatten, men det borde ju gå.
  Om man gör tvärt om och kokar upp kolsyrat vatten försvinner kolsyran tror jag. Eller gör den?

Är det nån som har en sodastream-apparat hemma så kan ni väl testa och berätta för mig innan jag blir galen?!


Bilder från London

Jag tog inte så många bilder. Jag glömmer alltid bort att göra det. Pappa tog fler bilder, men mest på skyltar och sånt. Här är iallafall några fina bilder.




Ett ledset lejon med London eye i bakgrunden. Vi åkte inte den denhär gången, men har gjort det förut. Det är extremt tråkigt och det tar typ en halvtimme att åka runt.



Som sagt gillar pappa skyltar. Vi stal en skylt från hotellet, den är rätt fin. Den på bilden stog mitt i en fontän.



Pret <3 Varför kan det inte finnas i Sverige?



St James park. Der ut som typ landet eller nåt...



...och är fullt med fåglar



Ekorrarna i Hyde park är nästan det bästa med London. Jag gav den banan, som den tog och sprang upp i ett träd med.

Måndag

Kom hem från London vid typ 4 inatt. Planet var fett försenat. Sen sov jag några timmar och gick till skolan. Nu tror jag att jag ska packa upp lite och kolla igenom bilderna. Lägger upp dom som är fina här senare. Kan ta lite bilder på alla fina saker jag köpte också. Fast jag köpte faktiskt inte så överdivet mycket saker... Ni får se sen!


RSS 2.0