Stil?

Känner ännu en gång ett behov av att kontra Jessicas inlägg. Det handlar om den stilkänsla som hon finner hos Londonborna. Jag håller inte med, så nu ska jag leka modeblogg. Känns inte helt bra, men jag känner att jag måste.

Jag tycker inte att Londonbor är mer piffiga eller att de är stilkänsligare, de har bara färre hämningar. Ingen människa av annan nationalitet skulle trycka ner ett par bootcutjeans med cameltoe i ett par ugg-boots.
Ofta påstår folk att alla svenskar klär sig likadant, vilket är sant. Men hallå, alla britter har ju exakt samma Kate-Moss-for-Topshop-look. Grejen är nog bara att de inte är lika bajsnödiga när de matchar och är därför roligare...inte lika lagom liksom.

Visst skulle det nog vara bra för oss i mellanmjölkslandet att släppa lite på lagomheten, men det är ju rätt samma här egentligen.
När dom har på Kate-Moss-for-Topshop så har vi  Ida-Sjöstedt-för-Monki-looken
Alla som är piffiga och medvetna här kör ju bara på färgade strumpbyxor och en overpricad kjol från American apparel och kollar på bilderna i ett gammalt nummer av Vogue som pressbyrån reade ut.

Det är väl typ lika illa överallt? Folk är mer eller mindra likadana, bara att det är lite extra tydligt i Sverige, där vi har lite extra svårt med att sticka ut.

Existensminimum

Min otur med mp3-spelare har nu uppnåt en högre nivå.
Jag försökte utnyttja den makt jag trodde att jag hade över Stålis mp3 genom att ta bort Finntroll och byta ut mot lite av min musik. Det gick skitbra tills jag drog ut den ur datorn och skulle lyssna. Då betedde den sig plötsligt som att det inte fanns någon musik på den. Jag bytte batteri (typ 5 gånger) men det hjälpte inte.
Alltså gick jag från att ha en mp3 som jag kunde lyssna på Finntroll i till en som man inte kan lyssna på något i.
Så Stålis fick tillbaka den.



Dagens ord:
Gloriös
Ibland går det inte att beskriva sakers braighet på något annat sätt.

Sällskapsresan

I första scenen i den första Sällskapsresan-filmen filmas Kista torg och min gamla skola.
Direkt efter kommer texten "Svenskarna reser inte till något, de reser ifrån något"  upp i bild.


Toaletter

www.toalett.nu
Vad härligt att någon pallat lägga energi på det här. Fan vad tråkigt dom måste haft, eller typ fan vad inkontinenta dom måste vara.

Bright eyes, eller Håkans falskhet

Typ ett av världens bästa band. Även om dom typ skämmer ut sig och förstör sina spelningar så är det iaf inte falskt och inövat. Dessutom är Conor Oberst ett geni.

Det är fan bättre att vara packad på spelningen o förstöra för fansen än att ordagrannt babbla igenom samma kletiga tal om att hitta den rätta på varje jävla spelning för att få så många fjortisar som möjligt att gråta.

Tänkte bara lägga upp videon först, men nu blev det ännu ett inlägg i min debatt med mig själv om Håkan Hellströms falskhet.



<3

Mp3-spelare

Jag har dom senaste veckorna haft en dödlig otur med mp3-spelare.
Det hela började med att min ipod gick sönder, eller skärmen krossades typ inuti. Det går fortfarande att lyssna på musiken om man har jävligt mycket tur och inte hamnar på typ inställningar när man rullar runt random i menyerna.
Dessutom var den redan innan olyckan inte helt optimal eftersom att skitprogrammet Itunes inte funkar på min dator, så jag har haft samma musik i den en aning för länge, och har bara kunnat ändra hemma hos välvilliga människor med fungerande itunesskit. 

Förra veckan lånade jag Sainabous gamla ipod, den är otroligt fin och så, men våra musiksmaker har så få likheter som är fysiskt möjligt, och jag kan ju som sagt inte ändra innehållet.
På hennes ipod fanns en enda låt som jag också hade på min döda ipod - Outkasts Hey ya. Känns som att det säger allt. Eller kanske inte, men det är en underbar låt.

Nu har jag lånat en såndär härlig gammal mp3 som är typ ett usb-minne med uppspelningsfunktion av Stålis. Det är jävligt bra, för då får jag lite makt över innehållet. Det är något jag inte haft sen min egen sån spelare gick sönder för typ två år sen.

Har dock inte utnyttjat min nyvunna makt än, utan lyssnat på det som fanns på när jag fick den. Bland annat tre hela album av Finntroll. Behöver jag säga mer?

New York, New York

New York dansar är typ den optimala filmen. Den kräver minimal tankeverksamhet och är maximalt underhållande. Kostymerna och karaktärerna är oslagbara, en klar favorit helt enkelt.




Första scenen, visst ger den mersmak?

Nyckeln

Jessica skrev här om dagen ett inlägg om vad hon hade i sin röda väska. Jag kontrar självklart med att vända ut och in på min väska på medborgarplatsens tunnelbaneperrong.

Anledningen till det var den lilla nyckeln jag tidigare hittat i skrapan. Det var en liten hänglås-  eller cykelnyckel av märket Abus, och jag stoppade den i väskan.
När jag och Stålis senare stog och väntade på tunnelbanan såg vi ett hänglås fastlåst på ledstången på en äcklig trappa. På låset stog det klart och tydligt: ABUS.
Jag börjar frenetiskt gräva i väskan. En påverkad man ställer sig, tittar intresserat och frågar vad jag letar efter. När han fått veta det börjar han föreläsa för Stålis om vad tjejer kan ha i sina mystiska hanväskor.
Jag blir mer och mer desperat, tåget kommer om en minut.
Till sist trillar nyckeln ut, jag är överexalterad av förväntan, stålis är skeptisk och fyllot babblar fortfarande.
Jag trycker in nyckeln i låset, den går in...men passar inte. Besvikelsen är stor. Fyllot försöker trösta med att han faktiskt har en annan nyckel i sitt gitarrfodral, öppnar det, glömmer bort nyckeln och börjar babbla om sin gitarr tills vi går på tåget.

Nyckeln sitter nu på min nyckelknippa och jag ska viga mitt liv åt att hitta det rätta låset.

Finland

Nu är det hemska arbetet om Finland nästan klart. Har svårt att förmå mig att göra klart det även om jag inte har något bättre för mig och allt är extremt tråkigt just nu.



Partydjuret mumin. Från Finlandsbåten i sommras..

snällhet

Folk blir så snälla när man är ledsen. Och generösa. Har fått en muminmugg av mamma och en gris och kexchoklad av Jessica. Och så är alla allmänt snälla även om jag är fett bitchig. 
Idag var jag med Emma och Sainabou och de hade gjort jättegod lasagne.
Vi kollade på bonde söker fru. Allt känns så mycket bättre när man kollar på tragiska 20-åringar som vill gifta sig med en bonde. Det kunde varit värre liksom.

Kolla snygg-Sainabou! Så fiin <3

Dagens ord: Tresked
När tre personer ligger sked.

Matrixsyndromet

Jag och Jessica har alltid våra djupaste diskussioner på tunnelbanan efter skolan. Idag delade jag med mig av en djup teori, och kände att den måste komma ut.

Det finns ju massor av djupa filmer, dvs filmer som folk tror är djupa, men som egentligen bara är konstiga. Om en film är konstig så tycker alla automatiskt att den är djup och känner sig flashiga när de säger att de tycker om den och förstår det typ djupa undre planet och sånt. Man kan ju bara göra en jättestörd film så är den automatiskt djup.
Speciellt tydligt är det här med Matrix, den första iaf, dom andra är bara jobbiga. 

När folk disskuterar Matrix så är den obligatoriska frågan alltid om man förstog den.
Självklart säger alla att dom förstått, och nickar och ler. Alla blir helt Kejsarens nya kläder när de pratar om Matix(och många andra knäppa filmer)
Alla säger att de fattat precis, men ingen har en jävla aning om vad det är man ska ha fattat eller inte fattat. 
 
Jag tror inte det finns något att fatta förutom det uppenbara i filmen. Det är bara en spejsad film som är lite knäpp för att folk ska tro att det är nåt dom inte fattat.

Dagens ord

Jessica och Stålis föreslog att jag ska införa dagens ord. Eftersom att dom utgör en stor del av mina läsare så är det väl bäst att jag gör det. Förslaget kom väl för att jag lätt hakar upp mig på ord eller meningar och överanvänder dom en kort tid för att sedan överge dom för ett annat.
Ibland är orden uppfunna av mig (men oftast är det bara vanliga ord). Typ obehaglad. Du obehaglar mig ditt miffo=Jag känner mig ogekväm i din närhet. Väldigt praktiskt. 
 
Så här kommer det första ordet!


Dagens ord: Cepeapa (cp-apa)
Praktisk förolämpning. Lite grövre än apa, men mildare än cepe.


Tårtor

Har varit hos Jessica två gånger den här veckan. Hennes hus är jättestort och ligger i Älvsjö. Älvsjö måste vara Stockholms jobbigaste förort, för det är ett helvete att ta sig därifrån på kvällen.

Igår var vi där och bakade tårtor. Min blev godast, och innehöll vaniljsås, banan, sylt och chokladmousse. Sen kollade vi på boogie night på vh1.


Och så några fina fredagsbilder...


Stålis ser lite besvärad ut.



Typ ingen har några pengar kvar. Jessica har iaf en tjuga.



Jag assisterar vid linshantering.



Jessicas fina rygg!

Tiden

Jaha, nu har jag inte uppdaterat den här veckan heller.
Tiden har börjat gå så fort, så det känns som att jag missar att göra allting. Senaste typ fyra fem veckorna har gått superfort.
Veckorna har knappt börjat förens det blivit Fredag igen, och det är lite jobbigt och gör att jag får konstig tidsuppfattning. Jag vet typ inte vad som hänt vilken helg, och så känns det som att helgerna slösas bort. Förut har det inte gått såhär fort, och det känns lite jobbig. Känner mig som en sån tant som gnäller om att det känns som det var igår blabla...

Söndag

Den här söndagen är ett jävla stressmoment. Jag ska plugga matte till provet imorn, träffa några kompisar och gå på träning ikväll. Det låter ju inte så  jobbigt, men det är typ det. Jag borde ha pluggat matte den här förmiddan, och då hade det kanske gått ihop, men nu vet jag inte om det gör det.

Det känns lite jobbigt med träningen, vi har ju haft nån form av avbrott för att tagga till sen i somras. Jag har typ inte taggat till, utan bara njutit av all tid jag fått över, och insett hur vardagen ser ut utan att åka till typ kärrtorp eller Farsta flera gånger i veckan. Det har varit jävligt nice. Själva spelet är ju jävligt kul, men träningarna i ösregn på en gräsplätt vid motorvägen i farsta är inte så upphetsande.

Matteprovet går väl säkert okej även om jag inte pluggar och jag skulle klara minst g, men det känns misslyckat att jag inte gör nåt när jag vet att jag skulle kunna..

Så nu stänger jag av datorn.

Uppdatera

Har försummat den här fula bloggen ett par veckor. Men nu känner att jag börjar tagga till igen och måste uppdatera lite om vad som händer i mitt liv.

I onsdags kände jag ett behov av att göra något drastiskt, cutta edgen, så jag klippte en lugg. Den blev fett fin, men är lite jobbig när det är regningt ute eftersom att mitt hår gillar att krulla upp sig då.
Kände dock inte att det var så drastiskt, och alla säger att jag ser ut att vara typ tolv nu. Inte så gangsta.

Min ipod har gått sönder. Eller, displayen iaf. Den är typ spräckt på insidan och ser ut som miniräknare gör när man trycker på dom. Själva musiken funkar men det gå ju inte att navigera i menyerna så jag får lyssna på det jag råkar hamna på. Man kan säga att den nergraderats till en förvuxen ipod shuffle.
Känner att jag måste köpa en ny. Kanske ska köpa en tuff musikmobil istället. Fast jag tror det får bli att önska sig det i julklapp.

Den här veckan har jag varit på bio två gånger. Jag såg Wall-e och Vicky, Christina Barcelona.
Wall-e sög, varför tycker alla att den är så bra?  En skrothög med talfel är inte gulligt.

Jag har även lyckats försätta mig i en ekonomisk kris. Eller inte direkt kris, men jag har brännt en stor del av studiebidraget på för kort tid. Kan ha något att göra med mina biobesök, fika och en ny astuff batmantröja. (Inte för att batman på något sätt är tuff, tröjan är tuff med serierutor på, inte batman)

Det var väl typ det ni missat...

Palla

Jag har inte pallat skriva här på typ två veckor. Pallar inte nu heller så jag lägger upp lite av Josefins bilder från en lunchrast i parken istället.





Josefin lyckades fånga alla utom sig själv på samma bild, det tog sin tid.



Och jag lyckades ramla av en trehjuling...



Anonymt mongo



Tihi


RSS 2.0