blåa linjen

Om ni som jag har problem med att  inte kunna sluta tänkta på dumma saker som ni inte kan komma på hur dom funkar så rekommenderar jag er att stänga det här fönstret, för det jag ska skriva kommer att plåga er i flera veckor. Jag ska alltså dela med mig av min största fundering, som ständigt surrar i mitt huvud, dag som natt. (iallafall när jag åket tunnelbana) Vissa av mina kompisar har jag redan utsatt för den här funderingen, dom har alla drabbats av samma besvär som jag. Kanske inte lika påtagligt, men ändå. Detta är alltså en varning.

Här kommer den:

Som vi alla vet ligger blåa linjen långt under jorden. På T-centralen måste man gå så långt att de var tvungna att sätta dit ett rullband för att resenärerna skulle komma fram samma dag som de påbörjade resan.
Röda och gröna linjen ligger där uppe, till och med på samma perronger. På gröna linjen körs bara nya fina tåg, även dom ännu nyare supertågen ibland om man har tur. På Röda kör dom sunkigaste tågen, och på blåa körs en mysig blandning (dock aldrig supertågen)
Kan tågen flyttas mellan linjerna? Alltså, kan ett tåg åka på röda ena dagen och på blåa nästa?
   Mellan gröna och röda kan dom nog byta vid typ slussen någonstanns, men kan tågen flyttas från de linjerna till blåa? Finns det en hemlig gång i tunneln nånstanns där tågen kan köra ner till blåa? Någon sorts ramp eller nåt. Den måste isåfall vara väldigt brant eller väldigt lång. Kanske en spiral? Tror inte det, tunnelbanor är nog inte så viga. Eller är det helt enkelt samma tåg som är isolerade på blåa linjen hela tiden?

Det luktar även när ni inte är hemma

"Det luktar även när ni inte är hemma" - Mamma har upptäkt att katten är gasig i magen.

En annan del av Kista

Jag har inte skrivit på länge. Jag skrev senast i torsdags men det inlägget försvann tyvärr lika spårlöst som CHs lärarkanditader när han tröttnat på dom, men det byttes desvärre inte ut mot ett nytt lika fort som kandidaterna gör. Igår uteblev mina mysiga inlägg helt enkelt för att jag hade något bättre för mig.

På konsum träffade några som fortfarande ruttnar Kista hela dagarna; Mina toyboys, 92:orna. Det blev kramkalas vid Ketchuphyllan och slutade med att jag hängde med dom hela eftermiddagen. 
  Tydligen har min gamla fina skola blivit ännu kaosigare än förut. Nu bryts skåpen upp varje dag och de pallar inte längre kalla till möte varje gång någon fått tänderna (eller annat) utslagna. Synd att det blir så när skolan hade börjat bli av med sitt dåliga rykte. Eller, det hade den väl inte, men allt hade effektivt tystats ner.

Selecta är så blåst

Åkte hem vid typ 12. Var ganska trött och hade lite ont i magen. På T-centralen fick jag vänta 7 minuter, så jag bestämde mig för att köpa en kexchoklad i en av dom fina apparaterna. Jag stoppade in min guldpeng och tryckte det magiska numret för kexchoklad. Spiralgrejen började snurra och kexis åkte mot kanten, tills snurrisen stannade, Chokladen stog kvar på kanten!
  Selecta tittade triumferande på mig. Den jäveln trodde att den blåst mig på tio spänn, men den skule snart få tänka om. Jag tryckte lite på knapparna för att förvirra den och sen sparkade jag lite på den och tjoff så låg TVÅ kexchoklad i den lilla luckan! HAHA! Vem är blåst nu?

Ska Vara hurtig och träna med Sara och Saini senare, det blir nog bra. Imorrn ska hela laget träna i Rålis, det är soft för då måste jag inte åka till typ Gubbängen.
  Alltså jag måste fixa mitt nya tandskydd, och om det inte heller passar kommer jag bli galen och göra en skolmassaker. Undrar om jag vågar spela med mitt nya crosse, det kommer få rålisgegg på sig. Hoppas det inte är sånt här äckelväder imorrn.

Brolle

Lol, läste i tidningen om Alex Schulmans sms-grej. Han och producenten för körslaget hade tydligen sms:at och Alex sa att han ville att töntbrolle skulle åka ut, och producenten sa typ att han skulle fixa det. Gud vad roligt. Det blev tydligen värsta grejen och Brolle skulle hoppa av. Har inte sett på körslaget, det verkar torrt, men jag kanske ska kolla på nästa program, måste se om Brolle åker ut. Stackars Brolle, han som har så fin lugg.

Sms-tomten

Nu är jag hemma! Har varit i skolan och sen var jag, Jessica och Stålis i lite affärer. Köpte en fett fin blommig klänning på Gina Tricot. Svenska provet gick rätt bra. Det var bara 3 frågor. Fett skönt med korta prov!

På 1000apor.se publiceras alla bröderna Schulmans sms. Ganska kul idé, men det är galet tråkigt, dom varken får eller skickar särskillt roliga sms. Dom skickar dessutom väldigt många, och vissa av deras samtal skulle nog gå snabbare om dom ringde istället.
När jag läste några av deras meddelanden kom jag att tänka på en sak. Hur gör dom för att få smsen att hamna på hemsidan sådär? Jag antar att dom inte har en liten tomte som skriver in dom för hand. Det måste liksom vara kopplat på nåt sätt, så att dom hamnar där automatiskt.


Medeltiden

Har svenskaprov imorrn, litteraturhistoria, medeltiden. Det skulle gå bra om medeltiden inte hade varit så jävla äcklig. Dom kokade tydligen lik för att spara reliker och hade pest och var spetälska, och så skrev dom om att äta varandra och slita håret av varandra. Och så högg dom huvudet av varandra hela tiden. Allt beskrivs väldigt detaljerat och fint.
Mamma har köpt ett nytt tandskydd till mig, som är mindre. Hoppas det funkar bättre, för det finns bara två storlekar. Annars måste jag köpa ett sånt dyrt.
Nu ska jag sova. Har spelat in 100 höjdare och Lilla al Fadji. Ska kolla på dom imorrn efter skolan istället, det blir nice. Gonatt


Lagom skoldag och fyndlåda

Idag har jag bara haft en lektion, tyska. Det var inte så ansträngande. Sen hade jag håltimme innan vi gick på bio med tyskan. Filmen var ganska bra. Det var en lagom skoldag.
Efter det var jag och kollade i lite affärer. Gina tricot har en liten blommig väska som jag vill ha jättemycket men den är typ slut överallt. Den finns som stor också men den kostar 300 kr och är inte lika fin. Istället hittade jag en bikiniöverdel i en fyndlåda. 15 kr. Den var fin, men den är nog inte superbra. Jag hamnade självklart bakom någon i kön som skulle byta något som hon hade tagit bort lappen från som stog där och tjafsade jävligt länge. Det var ansträngande. Dessutom var den en såndär skum klänning som är som en kjol med en t-shirt som sitter ihop. Jag förstår inte dom.

Kalas

Har badat. Fick typ tinnitus för torktumlaren var på, och så öser den ut massa varmluft så jag blev överhettad och fick hälla på massa kallvatten tills det blev för kallt istället. Det var mysigt.

Snart ska hela familjen på middag hos moster och kusin som fyller år. 50 och 12 fyller dom. 62 års kalas. Jag ska klä på mig nu, men först måste jag lägga ut bild på mitt nya crosse! Det är rosa!  Fint va? Vill nästan inte spela med det, det kommer bli smutsigt och repigt. Jag måste köpa såndär grepptejp till det, den jag har suger. Måste köpa ett nytt tandskydd också, det jag köpte häromdan var för stort.




image2

Knäfetma

Har varit och köpt ett nytt sånt där knästöd, rehband till mitt invalida knä. Jag påmindes då om min knäfetma. Jag har minst hälften av mitt kroppsfett lagrat runt knäna. Det syns inte men om man känner så är det massa mjukt o gosigt mysfläsk runt knäskålen. Först trodde jag att alla hade så, men sedan jag studerat andras knän så har dom helt annan konsistens.
De är ju bra om det blir svält eller något. Då kan jag leva på mitt knäfett. Som en kamel ungefär.

Inte lika hurtig morgon

Gomorron!
Var på bio med Sainabou igår! Vi såg 10 000 BC. Otroligt dåligt namn, men filmen var rätt bra. den handlade om folk med rastaflätor som jagade mammutar.

Ska på bio imorgon igen, med skolan. Tyskagruppen ska se nån film som heter Beautiful bitch. Väldigt nice, och jag slipper några torra lektioner! Dessutom kommer regissören vara där, och vår lärare har tydligen sett till så att vi ska få prata med honom. På tyska..ehe.

Tights

Är hemma nu! Jag överlevde spinningen, det var inte så farligt. Det som var mer farligt var som vanligt människorna på friskis och svettis. Dom har tights. Dom älskar tights.
  Dom är galet glada och pigga, nästan hyperaktiva. Dom peppar varandra med glada tillrop och stämmningen är läskigt glad och hyper. Ingen verkar störas av att deras lår och skinkor lever sitt eget liv i tightsen. Om jag inte visste bättre skulle jag tro att dom gick på nån rolig drog, men det verkar som om dom bara hänger för mycket på friskis och lider av nån form av endorfinöverdos. 
  Hoppas det inte smittar.

Morgonhurtbulle!

Jag är vaken! Varför är jag det? För att Friskis och svettis har kuponger som man får träna gratis för!
  Självklart har jag o Saini från mitt lag plockat på oss alla kuponger vi kommit åt, så vi har nu gratis träning för resten av våren! Vi ska alltså gå på Spinning klockan 10.30. Varför utsätter vi oss  för något sådant? För att vi måste skaffa kondition. Jag är så himla hurtig ibland, det är litre läskigt.
Vi ska alltså gå på ett medelpass, vilket kommer att vara groteskt jobbigt. Förra gången var vi på ett baspass, och jag har aldrig förut varit så svettig. Asså, fem minuter in i passet hade alla i rummet förvandlats till klimakteriesvettisar. Förjävligt. Men det är bra konditionsträning nu när jag inte kan springa på mitt invalida knä. Dumma dumma knä

Skärp, eller?

Min familj tittar på så ska det låta, Frida Öhrn har på sig en rosa klänning med ett svart band i midjan och lila strumpor.

Mamma: Det var en ful klänning, och varför har hon lila strumpor?
Pappa: Vad har hon för rem runt sig?
Mamma: Vadå rem, skärp heter det!
Jag: Ja, skärp vafan.
Pappa: Man har väl inte skärpet där uppe, hon är väl ingen jävla svampbob?
Lillebror: Det är ett band
Mamma: Varför har hon lila strumpor?

Uppsats

Vi skrev uppsats om miljöförstöring idag. Det gick inte så bra att plugga igår. Mest för att diskmaskinen var på. Jag kan bara plugga i köket, men inte när det låter. Sen så kom jag att tänka på en sak: Hur ser det ut inne i diskmaskinen när den diskar? Skulle man kunna sitta i den när den var på? Hur varmt vatten är det liksom? Hela diskmaskinen fylls väl inte med vatten som tvättmaskinen. Ja, jag kom iallafall på mig själv med att tänka på det när jag försökte plugga.
Efter skolan kollade jag och Jessica på fina saker. Jag köpte asheta rosa solisar och ett nytt tandskydd.
Första uteträningen var ju igår! Kände att det var dags för mitt gamla skabbtandskydd att bytas ut.



image1

Whiplash-hunden

Det var en tjej som sprang efter tunnelbanan med sin minihund under armen. Det såg otroligt kul ut för den stackars hundens huvud flög runt runt och den lilla hundnacken fick jobba hårt för att huvudet skulle sitta kvar. Skulle inte bli förvånad om den fick en whiplashskada.

Tunnelbanan

Idag var det många på tunnelbanan. Jag blev klämd. Varför finns det människor som får typ ryck när dom ska av och måste ställa sig vid dörren så fort tågel lämmnat stationen innan?! En sån människa stog bakom mig i gången. Hon försökte desperat ta sig ur tåget och tvekade inte att ta till våld, hon trängde sig brutalt förbi mig och de andra resenärerna som stog helt fredligt i gången.
Det finns även de som irriterat mumlar om att dom faktiskt ska av här. Om man då påpekar att vi är i en tunnel, och att dom nog inte kommer ut även om jag släpper fram dom så brukar de bli väldigt bittra och gnälliga.

Mikroskop

På naturkunskapen skulle vi titta på våra kindslemhinneceller (19 bokstäver) Mina var äckliga, det bodde ett helt litet bakteriekollektiv i varje cell. Fast jag hade tuggummi i munnen, så det kanske var tuggummiceller.. Fast jag tror inte det. Dessutom skulle det varit ännu äckligare, iallafall om det stämmer att när man har bubblat ett tuggummi typ 5 gånger så är det lika många bakterier på det som det är på en råtta. Kanske därför det var så många bakterier i min mun, både mina egna och en råttas...typ.

Idag har jag skickat in 4 tävlingsbidrag till tävlngar i tre olika tidningar. Bland annat metros tävling " Vinn 100 par trosor" Hur fan kom dom på det? Tvingade iaf Stålis att hitta på flera dåliga motiveringar till varför jag skulle vinna. (Det var det man skulle göra för o vinna, hitta på motivering alltså) Jag tänkte att om jag skickar in massa svar till massa olika tävlingar så ökar jag vinstchansen till jättestor! Fatta vad kul man har om man lägger sin tid på det..

Nu ska jag äta

Whiteboard

På mattelektionen idag kom jag att tänka på en sak: Hur många whiteboardpennor skulle det gå åt för att fylla i hela whiteboarden, så att inget vitt syns? Jag gissar på 5, för dom räcker väl ändå ganska länge? Om hela tavlan är ifylld så kan man rita och skriva med fingret, så blir det vitt. Fast det blir ju jobbigare att sudda då.. Man får  fylla i med pennan. Kanske vore bra med en extratjock penna..


Skaffat en blogg

Japp, nu har jag skaffat en blogg. Undrar hur länge jag kommer orka hålla den uppdaterad..

Funderade först på bilddagboken, det skulle ju vara sött med några bilder varje dag, inte så jobbigt, eller? Jo det skulle nog vara galet jobbigt. Dels så har jag ingen kamera, och om jag hade en så skulle jag inte palla släpa runt den överallt. Dessutom skulle jag inte komma på att fota när alla perfekta "kodak moments" inträffade. Så jag skaffade mig inte en bilddagbok, utan en blogg!

Vad ska jag blogga om då? Jag skulle kanske ha en modeblogg? Lol, då kunde jag skriva om mina mjukisbyxor och intersportstrumpor med hål och om realådan på gina tricot. Antagligen skulle någon trendmetveten modebloggare skjuta mig. Vill inte riskera det.. 
En reseblogg då? "Idag åkte jag tunnelbana till skanstull, dragspelskärringen spelade en ny låt idag!"

Jag satsar på en vanlig ful blogg utan något tema, då kan jag ju skriva om både smutsiga strumpor och exotiska resor i stockholms tunnelbana!

RSS 2.0